OKULUMUZ VE OKUL KAYDI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

2023-2024 ÖĞRENCİ KAYITLARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR

 

 KESİN KAYITLAR İÇİN OKULUMUZDAN DOLDURULMAK ÜZERE BOŞ FORM VERİLECEKTİR.

 

Okulumuza yeni kayıt yaptıracak siz velilerimiz için sıkça sorulan soruları cevapladık.

 

  • Fatma Feyzi Sevgen  Anaokulu özel anaokulu mu? Devlet anaokulu mu?

 Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi (Devlet) anaokulu olup öğretmen ve idari personeli devlet memurudur. 

  • Anaokullarına yeni kayıtlar ne zaman başlamaktadır ?

Yeni kayıtlar, 1 Temmuz-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında saat; 10.00-15.00 saatleri arasında yapılacaktır. Kayıt işlemi, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır.

  •  Anaokullarına kayıtlarda öncelik var mıdır ?

Şehit, harp malûlü ve muharip gazi çocukları , özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar ile İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış okul adres bölgesinde olan 69-71 aylık çocukların kayıtlarında öncelik tanınır. Diğer öğrencilerin kayıtları yerleşim adresi şartı aranaraktan okula başvuru sırasına göre yapılır.

  • Anaokuluna hangi ay doğumlu çocukların kaydı yapılır ?

Anaokulu, ana sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın EYLÜL AYI SONU itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılır. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına 36-56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.

  • Çocuğum 36. ayını Ekim ayında dolduruyor, okulunuza kayıt yaptırabilir miyim ?

Çocuğunuz okullara kayıt ayı olan Eylül ayı sonunda 35 aylık olduğundan dolayı anaokullarına kayıdı yapılamaz. Veli, çocuğun 36.ayının eylül ayı sonrasında dolması sebebiyle kayıt yaptırmaya 36.ayı dolduğu ay gelmesi kayıt hakkı sağlamaz. Kayıt yapılabilmesi için çocuğun EYLÜL ayında 36 aylık olması gereklidir. Örneğin; çocuğunuz 36.ayını 10 ekimde tamamlamış olsun, 11 Ekim de kayıt yaptırmaya geldiğiniz de kayıt yaptıramazsınız. Çünkü E-Okul Kayıt sistemi Eylül ayını baz aldığı için çocuğunuzun kaydını almayacaktır. 

  • Okulunuzda 3 yaş sınıfı açılacak mı, uyku saati var mı ?

 Okulumuzda yeni şubeler açılırken; (30 Eylül itibariyle) öncelik 57-68 ay doğumluların (5 yaş sınıfı), boş kalan sınıflara ise önce 45-56 ay doğumlular (4 Yaş sınıfı) daha sonra 36-44 ay doğumluların (3 yaş sınıfı) kayıtları yapılır. Okulumuzda uyku saati bulunmamaktadır.  

  • Anaokullarına kayıtlarda Kayıt Alanı (Adres Bölgesi) var mı ?

Okulun bulunduğu kayıt alanındaki (Adres Bölgesi) çocuklara öncelik tanınır. Kayıt alanındaki çocukların bilgileri E-Okul sistemine otomatik olarak düşmektedir. Kayıt alanında yetersiz öğrenci olması sonucunda boş olan kontenjanlara kayıt alanı dışından da öğrenci alınabilir.

  • Okulunuza çocuğumu kayıt yaptırmaya gelirken neler getirmeliyim ?

Okulumuzda kayıtlar kısa bir sürede dolabilmektedir. Kayıt yaptırmaya gelirken çocuğunuzun kimliği  ile gelmeniz yeterli olacaktır. Okulumuz tarafından sizlere kayıt evrakları verilecek olup, bu evrakların doldurulması ve okula geri teslim edilmesi sonucunda okul kaydınız gerçekleşmiş olacaktır. 

  • Okul öncesi eğitim kurumlarında sınıf mevcudu kaçtır ?

Okul öncesinde bir gruptaki çocuk sayısının 10'dan az, 20'den fazla olmaması esastır. Ancak talep olması ve okulun imkânlarının yeterli olması hâlinde çocuk sayısı artırılabilir. Okul imkanlarımızın yeterli olması nedeniyle sınıflarımızın kapasitesi ortalama 25 öğrenciliktir.

  • Okul öncesi eğitim kurumuna aidat ödeyecek miyim? Neden aidat ödemeliyim? Aidat ne kadar ?

Okul öncesi eğitim kurumlarında, çocukların "beslenme, temizlik, bakım ve sağlık giderleri" ile kurumun/anasınıfı ve uygulama sınıfının genel temizlik ve diğer hizmetleri için velilerden İlçe komisyonu tarafından belirlenen ve Valilik tarafından onaylanan miktar dahilinde aylık katkı payı ücreti alınmaktadır.

Okul tarafınca düzenlenen her türlü  sosyal kültürel etkinlikler, sinema, tiyatro, gezi vb. sosyal etkinlikler için Okul-Aile Birliğince ücret talep edilebilir.

  • Öğrencimin kullanacağı kırtasiye malzemelerinin temini için ücret verecek miyim ?

İsterseniz de tüm velilerin ortak kararı ile toplu olarak da temin edilebilir. Kırtasiye ücreti veliye aittir.

  • Okulunuzda verilen eğitim yarım gün mü? Çocuk Kulübü var mı?

Okulumuz tekli eğitim  yapmaktadır. Tam gün eğitim verilmemektedir.

  • Okulunuzda eğitim saatleri nasıldır?

 08.30 – 13.30    arasında eğitim verilir.

  • Çocuğumu okula kayıt ederken sabah veya öğle grubunu seçme şansım var mı?

Okulumuzun sabah ve öğle gruplarının tercihi, velilerimizin başvuru önceliğine göre ve tercih edilen sınıfın kontenjanların uygunluğu, kız erkek oranı, çocuk gelişim özellikleri, özel eğitim öğrenci sayısı, bir önceki yıl devam eden sınıf olması vs. şartlarının uygunluğu dahilinde yapılmaktadır. Şartlar müsait olduğunda okul yönetimi size seçme şansı tanıyacaktır.

  •  Anne-Baba ikimiz de çalışıyoruz, okulunuzda TAM GÜN eğitim var mı?
  • Okulumuzda Tam Gün eğitim hizmeti verilmemektedir. 

 

  • Çocuğum hasta ve ilaç kullanması gerektiğinde çantasına koyduğum takdirde öğretmeni veya yardımcı personel ilacını içirebilir mi ?

Okulumuza her ne durumda olursa olsun "çocuklarınızın sağlığını korumak amaçlı" ilaç kabul etmemekteyiz. Kabul etmeyerek ilaçların verilmesinden çıkabilecek herhangi bir karmaşayı da ortadan kaldırmış bulunmaktayız. Sizlerden isteğimiz ilaç saatlerini okul saatlerine uygun ayarlamanızdır. Ayarlayamadığınız durumlarda aileden birisinin okula gelerek ilacı kendisinin vermesi uygun olacaktır.  

  • Çocuğumu hangi öğretmene vereceğimi seçme şansım var mı?

Şartlar müsait olduğunda okul yönetimi size seçme şansı tanıyacaktır. Ancak sınıf mevcutları, kız-erkek öğrenci oranları ayarlanmışsa müdahale etmemek çocuğunuzun yararına olacaktır. Bu dağılımların ayarlandığı bir sınıfa ekstra bir çocuk kaydetmek sınıf mevcudunu artıracağı gibi oranları da bozacaktır. Eğitim ortamının daha sağlıklı olması için bu konuda ısrarcı olmamanız gerekmektedir.

  •  Okulunuza ait okul servisi hizmetiniz var mı ?

Okulumuza ait özel okul servisi bulunmaktadır. Velilerimiz öğrenci servisi ile iletişim kurmalıdırlar.Okul Servisçisi Sebahattin YILMAZ CEP TEL: 0533 928 6830

  • Okulunuzda beslenme hizmetiniz var mı ?

Okulumuzda beslenme hizmeti verilmemekktedir. Okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanacak beslenme menü listesi velilerimiz tarafından hazırlacaktır.Liste dışında yiyecek konulmaması ve yiyeceklerin ev yapımı olmasına dikkat edilmesi önem arz etmektedir.

 Okulumuzda öğrenciler hiçbir şekilde yemeklerini yemeleri adına zorlanamaz, ancak teşvik edilir.

  • Çocuğum özbakım gereksinimlerini (tuvalet kullanımı, yemek yeme, ayakkabı-kıyafet giyme çıkarma vb.) kendisi mi karşılamalı ? 

Çocuklarımıza öz bakım becerileri kazandırırken onları cesaretlendirmeli ve ayrı bir birey olduklarının farkına varmalarını sağlamalıyız. Çocuklar 4 yaşından itibaren yeme, içme, giyinme vb. becerilerini kendileri karşılayabilirler, çocuklarımızın kendi başına yeme, giyinme ve tuvaletini yapma gibi öz bakım isteklerine anne baba olarak yardımcı olmalı ve çabaları desteklemeliyiz. Bizler de okullarda desteklemeye devam edeceğiz. Sizlerden düğmeli pantalon, bağcıklı ayakkabı kullanmamanızı önerebiliriz.

  • Hangi durumlarda çocuğumun kaydı silinir ?

Özürsüz olarak aralıksız 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır. Bu uyarıya rağmen özürsüz olarak aralıksız 30 gün okula devam etmeyen  çocukların kaydı silinir. Bu durum veliye yazılı olarak bildirilir.




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi